Mehmet Lütfü Özdemir: Mehmet Lütfü Özdemir: Katliamdan sonra sadece yazdım

5 Ocak 2017 Perşembe

Mehmet Lütfü Özdemir: Katliamdan sonra sadece yazdım

Suruç katliamından kurtulan Mehmet Lütfü Özdemir, “Hiçbir Düş Yarım Kalmayacak” kitabında, katliamı, öncesi ve sonrasıyla ele alıyor.

Tanık anlatımlarının yer aldığı kitapta bir bölüm de patlama anına ayrılmış. Kitabın geliri, katliamdan kurtulan ve valiliğin yardım toplanmasına engel olduğu Güneş Erzurumluoğlu’nun tedavisi için kullanılacak. Kitabın kapağında, Özdemir’in, Kobani’ye yardım götürmek üzere giderken IŞİD’in hedefi olan arkadaşları var.

Özdemir, kapak çizimiyle arkadaşlarını Kobani’ye geçirdiklerini söyleyerek, “1 yılı aşkın süredir soruşturmada bir arpa boyu yol alınamadı. Toplum nezdinde açılan bir soruşturma zaten vardı. Bu kitap aslında bir iddianame. İnsanların yüreğindeki savcıya yol gösterir” diyor. Ceylan Yayınları’ndan çıkan “Suruç Katliamı Dosyası, Hiçbir Düş Yarım Kalmayacak” adlı kitap, katliamı arka planıyla ortaya koyan bir belge niteliği taşıyor. Aynı zamanda, Özdemir’in ‘terapi süreci.’ Özdemir, katliamda, şarapnel parçasının yüzünü sıyırıp geçtiğini belirterek, en büyük yarayı aslında ruhsal anlamda aldıklarını söylüyor: “Katliamdan sonra sadece yazdım.” Katliamdan sağ kurtulduğuna sevinemediğini ifade eden Özdemir, “Güneş’e destek kampanyası başlatmıştık, ama devlet bu kampanyayı engelledi. Güneş’in ayağa kalkması demek umudun, sevginin, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin, ayağa kalkması demek” diyor. Kitapla ortaya koydukları hakikatin sahiplenilmesi gerektiğini vurguluyor: “Bu kitabı sahiplenmeleri demek, hakikati, Güneş’i, eşitlik, özgürlük mücadelemizi sahiplenmeleri anlamına geliyor.”

Düş yolculuğu

Kitabın kapak tasarımında yaşamını yitiren arkadaşlarının Kobani’ye geçmiş bir şekilde çizildiğini aktaran Özdemir, devam ediyor: “Suruç’a giden arkadaşlarımızın yolu eşitlik, adalet, merhamet, sevgi, umut yolu. Bu bir düş yolculuğu aslında. Bu düşü yarım bırakmak istediler bizi katlederek. O yola çıkan arkadaşlarımızın, bizim düşlerimiz yarım kalmayacak. Ankara düşü de yarım kalmayacak. Bir gün insanlar sokağa çıkıp ‘barış’ diyecekler katledilmeden.”

Kaynak:
Cumhuriyet - Canan Coşkun
24 Aralık 2016 Cumartesi
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/650258/Mehmet_Lutfu_Ozdemir__Katliamdan_sonra_sadece_yazdim.html